Sömnlös i Frånö.

Och nu är det morgon igen. Kunde inte somna alls inatt. Vid femtiden när ögonlocken blev riktigt tunga så började det smälla och leva om ute. Antar att det var grannen som höll på smälla i ytterdörren. Har allmänt svårt att slappna av nu.

Snart får jag hem min lilla prins, och då ska vi bara göra tjejgrejer. Först dressyrtävling och senare blire tjejhäng på källgatan.


Vaccin, jobb & tomhet.

Nu har det gått ett par dagar igen och vi har hunnit med en massa. I torsdags fick vi lov att hoppa över babysim, för Leo skulle på hälsokontroll och vaccineras. Så vid nio mötte vi upp Linus på BVC. Leo väger nu 8300 gram och är 67 cm lång. Han är bäst våran prins, en riktig gladskit. Bara skratta och snacka med doktorn och barnmorskan. Pep till när dom sprutade in vaccinet men blev lugn lika fort. När han vaccinerades sist fick han feber och mådde inte alls bra. Den här gången klarade han sig från allt sånt, som tur var. På eftermiddagen åkte vi till Linus föräldrar och käkade mat, sen fick Leo stanna där medans Linus var på träning. Jag tog mig tid att jobba några timmar på nynästak. Brukar ha Leo med mig, men det går så mycket snabbare om jag är själv och dessutom blir han bara glad över att få vara med farmor,farfar och faster. Idag har vi mest såsat på här hemma, Vilda har varit här hela dagen och myst, jag har fått undan lite tvätt och städat lite lätt. Sen kom Linus hem, Pontus hämtade vilda, jag åkte och handlade och gjorde sedan pizza. Vi for sedan och lämnade Leo hos mormor och morfar och Linus följde med mig till stallet och tog in hästarna, Camilla tittade dessutom förbi där så det gick otroligt snabbt och det var skönt att slippa vara själv i mörkret. For tillbaka till mamma och pappa och blev kvar där. Innan vi kom iväg hade Leo hunnit somna så han fick sova kvar där. Nu är det tomt här, bara en snarkande Linus. Tänk att det var såhär förr, bara Linus och jag. Konstigt, känns som att jag haft Leo hela mitt vuxna liv, trots att det känns som att det bara var en månad sen han föddes. Min lilla prins, som imorgon blir fem månader. All kärlek.

hockey, trygghet & sömn

Har haft en väldigt blanndad helg, började i fredags med att plocka upp Leos farmor och faster för att åka och kolla när Linus spelade hockey. Första matchen för i år och första matchen med nyland. Dom vann med 8-1 . Linus avslutade matchen med att slåss och jag insåg att jag aldrig kommer låta min prins spela hockey som son pappa. Efter så blev det soffmys som slutade med att vi hörde grannen stå och skrika och slå i dörrar. Lika bra att hoppa i säng då. Lördag var vi och hälsade pa hos Linus farmor, jag och Leo..medans Linus lagade deras tak som hade läckage. Sen lämnade mina prinsar av mig på hallen för fix inför kvällen. Sen gick vi hem till Linnea och förfesta med lite dansskola. Bar sedan av mot gladan för en utekväll som var helt kanon. Linus plockade upp mig och när vi kom hem möttes vi av en ficklampa som lyste rakt in i bilen. Höll på skita ner mig. Visade sig att det bara var polisen och grannen mitt imot hade fått rutan inslagen och blivit knivhotad, av en annan granne. Grannen som kommer hem till mig väldigt ofta. Jag ville inte sova hemma så vi åkte till mamma. Dagen efter får jag veta att han fångats med sökhund vid grannens stall. Som ligger bakom vårat hus. Och att mannen i fråga redan är släppt. Det resulterar i att jag känner och tänker såhär: Hur ska man känna sig trygg när jag är hemma hela dagarna själv med Leo, Linus jobbar hela dagarna, är hemma två timmar och åker sedan på träning och är borta större delen av kvällen. Nästan varje dag. Hur gör man när man tidigare låtit en man kommit in och pratat, men nu inte skulle våga öppna dörren om han knacka på. Jag vill inte känna mig otrygg i mitt eget hem, när jag inte vet hur personen reagerar pa att jag inte öppnar när jag annars alltid tagit mig tid att prata, lugna och försöka förstå mig på. Hur vet jag att det inte kommer utlösa ett sorts hat mot oss. Jag är arg för att så mycket ska behöva hända innan något görs. Jag blir rädd när jag förstår att knivhot inte är nog för att spärra in någon. Jag trodde verkligen att det skulle vara droppen. Men så fel jag hade. Jag är rädd för vad som kommer hända nästa gång. Jag är arg för att jag pratar om en annars så speciell man med en fin personlighet som inte skulle gjort dessa saker med rätt hjälp. Jag är ledsen för att jag som enskild person inte kan göra någonting för att hjälpa. Som ni förstår har jag väldigt blandade känslor. Jag vågar inte vara hemma för jag vet inte hur jag skulle reagera om han knackade på. Jag kan inte sova för min hjärna har så många funderingar.

Räkan

När fick du reda på att du var gravid? Okt/Nov 2010
Blev det en chock? Efter två graviditetstest gick det in.
Hur gammal var du? 21
Hade du mycket halsbränna? Ingen alls
Spydde du mycket? Inte ett smack, mådde illa en morgon.
Vad var din favorit rätt/craving? Korv, julskinka och senap.
Hade du mycket foglossning? Ingen.
Hade du sammandragningar? Nej.
Ditt sf mått som störst? Kommer inte ihåg.
Har du fått bristningar? Två ljusa som uppenbarade sig dagar efter förlossningen.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Helt säker på att det skulle vara en pojke, Linus var dock säker på att det skulle vara en tjej.
Vad hoppades du på? Vågade inte hoppas på något.
Hade du mycket vätska i kroppen? Nej inte som jag märkte av.
Hur mycket gick du upp i vikt? ca 18 kg.
Hur ser du på graviditeten idag? Hur bra som helst. Kände mig bara tung och klumpig mot slutet, men med det jobbet jag hade var det inte så konstigt, klart man känner sig otymplig om man står på knä och skura kakel.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade ingen aning, jag ville inte hoppas på för mkt och ville ta det som det kom.
Gick du över tiden? Nej
Födde du för tidigt? Tre veckor cirka.
När började din förlossning? Stod hos vetrinären och vaccinerade lillasysters hund när vattnet gick, fredagen den trettonde maj.
Hur lång tid tog det? Värkarna började komma igång på riktigt på lördag kväll. Vid 12 tiden söndag var värkarna starka. Söndag var 14:57 var han ute.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Det kollade dom inte, läkaren trodde jag bara gick och kissade på mig och trodde inte på mig när jag sa att vattnet gått, för att jag hade så mycket fostervatten kvar.
Vad tyckte du var jobbigast? Väntan, maktlöshet och den finska läkaren som inte ville inse att vattnet gått.
Var du rädd för något? Att jag inte skulle lyckas få ut han, fast ut kommer dom ju alltid.
Grät du? .Inte vad jag kan komma ihåg.
Skrek du?Nej, jag var lugn. Var rädd innan att jag skulle vara elak på Linus men inte ens det var jag.
Tog du nått smärtstillande? Lite lustgas i början, som inte gav någon effekt överhuvudtaget.
Blev du sydd? Ja
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Linus, två barnmorskor ibland en läkare.
Hade du någon nära med dig? Linus den jäveln som gjort mig på smällen, kan man väll kalla nära:)
Hur stor var bebisen? Han vägde 3405 gram och var 51cm lång.
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick han heta? Leo.
Hur ser du på förlossningen idag? Jag hade inte hunnit planera för hur jag ville ha det och det var nog bra att jag tog det som det kom. Dock gjorde det himla ont utan smärtstillande så frågan är om jag skulle göra om det. Kan fortfarande komma ihåg hur maktlös jag kände mig när jag låg där och det kändes som att han aldrig skulle komma ut. Det kommer jag aldrig att glömma. Men lyckan när han väl kom ut är obeskrivlig.


Bowling, häst och grinig pojke.

Nu börjar helgen gå mot sitt slut, för mig gör det dock inte så mycket för jag ska ju ändå inte jobba imorgon, men helgerna är ändå speciell på någt sätt.
I helgen har vi inte gjort så mycket egentligen, mest tagit det lugnt. Igår hade jag morgonen i stallet och vi har nu fullt stall igen. Det tar lite längre tid motför förr, men vi har färre stallpass istället så det är ju helt okej. Åt middag hos mamma och pappa, och sedan blev det två timmars bowling med Lisa och Pontus. Leo stannade hos mormor och morfar medans. Blev sedan en snabb visit hos Mackan.
Idag har vi mest tagit det lugnt och myst. På eftermiddagen tog vi en ridtur med Linnea och Robzon runt Brunne. Jag har nu galopperat första gången nu sen Leo föddes och jag åkte inte av heller. Mysigt var det, dock har  jag ont på diverse ställen nu från både ridturen och bowlingen. Otränad som få. När jag kom hem hade Linus lagat middag, den tredje den här veckan. Oxfilé stod på menyn. Söndagslyx. Vid Linus andra lagade middag den här veckan funderade han på om han själv hade blivit sjuk eftersom han inte lagat mat mer än en gång på en vecka. Vad säger det om arbetsfördelningen i vårat hus. Dessutom är det jag som fått sköta eldningen idag så manliga poäng till mig.


Leo har inte varit sig lik i eftermiddag, han har varit grinig vilket han aldrig brukar vara. Han kanske är i någon tillväxtfas. Vi har verkligen tur som fått en sån glad prins förövrigt. Så grinig måste han ju få vara någon gång med.♥

RSS 2.0