Hela veckan

Hälsokontrollen som gjorde att jag fick svar på allt jag grubblat på senaste månaden ägde rum i Tisdags. Fick reda på att jag har någon form av diabetes så dom skickade en remiss till Solleteå. Förväntade mig att få en tid till veckan och eftersom jag var långledig i helgen hade jag planerat en massa skoj. Tro om jag blev ledsen när dom ringde från sjukan klockan nio på fredag morgon och sa att jag skulle åka upp på akuten så fort så möjligt för att sedan läggas in. Pappa var bortrest, mamma jobbar på ett ställe där det knappt finns mottagning och Linus jobbade han med. Som tur var hade Madde tid över att skjutsa upp mig. Guld värt.

Fick ta några prover och sen bara vänta. Ibland kom det någon sjuksköterska och kollade till mig, ibland en underläkare. Tre och en halv timme fick jag sitta nere på akuten och vänta på att bli inlagd.
Hämtade ut insulin och stickor så fort jag fått ett rum på avdelningen. Och nästan på en gång var det dags att börja sticka sig i fingrar för att kolla blodsocker. Jag har fått så himla många olika apparater, pennor och lådor med grejer så det nästan är svårt att hålla koll på allt. Det är lagomt roligt med diabetes när man som jag tycker det är obehagligt med nålar, blodprov och sprutor. Men under kvällen fick jag kläm på det mesta och kan nu sticka och kolla blodsocker själv med min lilla apparat. Insulinsprutan känns knappt och det var en lättnad eftersom det var det jag var mest orolig för. Satt inne på mitt rum hela gårdagen, folk kommer in och frågar hur det är med jämna mellanrum. En av sköterskorna är toppen och låter mig prova och lära mig allt, andra har så himla bråttom att jag inte ens får kolla blodsocker eller ta insulin själv. Konstigt det där.

Har fått suttit och ätit på rummet hela tiden, medans dom flesta suttit i matsalen. Men idag till middagen fick jag också ta mig dit ut. Jag och nio äldre människor, kände mig ganska vilsen. Dom verkar så himla sjuka om jag jämför med mig själv. Dom kollar nyfiket och undrar säkert vad som är fel på mig och jag är så glad att det "bara" är det här jag har.

Tiden går långsamt när man knappt varit ute någonting och mest bara ligger i sängen. Linus har varit här och vi har varit ut och kollat sollefteås gator och det är det enda jag har varit ute sen jag kom igår.

En halvtimma kvar till blodsocker, klockan nio är det blodsocker och insulin, klockan två väcker dom mig för blodsocker och sen klockan sex för temp och vid halv nio är det blodsocker, insulin och frukost. Jag har ganska bra koll på läget:)

 


Nystart.

Eftersom jag nu har allt för tråkigt mest hela tiden tänkte jag dra igång den igendammade bloggen. Mest för att jag ska kunna gå tillbaka för att komma ihåg saker som jag säkert kommer glömma. Det är mycket att ta in nu.

RSS 2.0