Städning, julgodis & busig kille.

Nu har hela dagen gått. Här hemma har vi försökt röja undan lite, dock utan direkt resultat. Vår hall är under byggnation. En vilande sådan. För att få en större hall bestämde sig min pappa och Linus för att flytta ytterdörren in i en skrubb så att dörren skulle hamna i mitten på långsidan av huset, sätta in ett fönster där dörren suttit och för dom det bästa, att ta ner en vägg så att hallen blev dubbelt så stor. Det blev stort men sen har vi inte prioriterat hallen då jag blev med barn mitt i allihopa. Så nu är de två olika slags golv, två olika slags tak och nivåskillnader i både golv och tak. Ingen direkt förvaring och det står greker precis överallt. Även om jag plockar ser det stökigt ut.

Har gjort lite julgodis, wienernougat gick det bli. Var super enkelt och gick snabbt. Återstår bara att se om den blir god. Den står just nu i kylen och stelnar.

Leo är på toppenhumör idag. Tokskrattar åt allt och är allmänt busig.


Pepparkaksbak, funderingar & sömnlöst.

Klockan är tjugo i fem på morgonen och jag har inte somnat än. Leo sov oroligt fram till klockan tre ungefär då jag lyfte över han till våran säng och han rullade upp på sidan och la sig i kloss med pappan som sov så sött. Han var nog pappasjuk eftersom att han sovit som en stock sedan dess. Mina fina killar.

Idag har vi inte gjort något vettigt i vårat hus, hade ingen lust till någonting. Vi har bara legat på golvet och busat tills pappan kom hem. Gosade lite med han och sen for jag till stallet för att avverka dagens enda måsten. Mötte upp Lisa där så jag fick lite hjälp. Åkte sedan hem och hämtade Leo och får till mammamormor. Linus hade träning så fanns ingen anledning att vara hemma. Melker var också på envägen så vi bakade pepparkakor, han blev leds efter tre stycken så jag fick göra klart resten själv.

Jag önskar nu att jag skulle ha somnat för flera timmar sedan istället för att somna nu. Känns meningslöst att somna nu men skulle samtidigt behövt någon timmes söm.Blir en långdag annars eftersom Linus har match och bara kommer hem och vänder efter jobbet och sedan inte är hemma förns halv elva ikväll. Leo är en sjusovare och sover minst till klockan är nio så jag bör försöka sova nu.


Hästar, julstök & hängig prins.

Nu var det längesen, igen. Vi har hunnit gjort lite julfint här hemma. Jag drog en storstädning härom dagen medan Linus var och spelade match och Leo var och hälsade på hos farmor och farfar. Nu är det dock skitigt igen, vår gård liknar fortfarande en leråker vid plusgrader.
Jag har fått upp några julstjärnor och ljusstakar i fönstren och lite tomtar här och var. Det är mysigt med jul och jag längtar tills vi ska klä granen.

Idag har vi såsat på här hemma under förmiddagen. Sov väldigt länge eftersom Leo och Linus är hängiga. Lilla prinsen är förkyld och allmänt hängig nu. Stackarn. På eftermiddagen hämtade jag upp min kusin och åkte till stallet. Red ut en sväng i nysnön och hästarna var lika glada som oss över snön, som nu ligger kvar på backen. Jag hoppas det håller i sig och hinner komma lite till innan jul.

Den här veckan kommer det vara full rulle här hemma, Linus har hockey varenda kväll så jag och Leo kommer vara ensam väldigt mycket. Nackdelen med hockeykillar. Förra vintern var jag ju helt ensam hela kvällarna och då hade han dubbelt så många träningar än nu. Så nu när jag har Leo blir det inte lika ensamt. Men ändå tråkigt för vi gillar att ha han hemma, men vi är tacksam över att han alltid är hockeyledig lördag och söndag.

Som det ser ut nu börjar jag jobba strax innan jul, Linus får gå hem nu när det börjar bli lite jobb, men förhoppningsvis blir det mycket snö så han får börja jobba snart igen. Så jag ska jobba medan han går hemma. Känns både kul och lite motigt samtidigt. Brukar ju inte vara ifrån Leo så många timmar flera dagar i rad, men jag kommer få undan en himla massa jobb jag har liggandes så det bli skönt att inte behöva åka ner och stressa utan att ta det i normal takt.


RSS 2.0